Bekjemper falske legemidler i Ghana

Falske legemidler anslås å være høyere enn verdens narkotikaomsetning. Andelen av falske legemidler er større i fattige land, enn land med omfattende kontrollsystemer.

Dette er en av grunnene til at Farmasøyter uten grenser (FUG) i Skandinavia har etablert et samarbeid med University of Ghana School of pharmacy i Accra, for å opprette en analyselab der kvaliteten på legemidler kan bestemmes.

I følge WHO er nivå av falske legemidler på verdensbasis 30%. Omsetningen av falske legemidler anslås å være 50% høyere enn verdens narkotikaomsetning (WHO). Andel av legemidler som er forfalsket og av for dårlig kvalitet i Ghana er ukjent, men andelen er klart høyere i fattige land, enn i land med mer omfattende kontrollsystemer for innførsel av legemidler.

Prosjektbeskrivelsen er anerkjent av Ministry of Health i Ghana, og hovedprosjektet starter i 2013. På sikt vil prosjektet forhåpentligvis bidra
til å øke kvaliteten på legemidler i Ghana.

Ta kontakt med Farmasøyter Uten Grenser (FUG) for mer informasjon om falske legemidler, eller les mer fra Ghana i vår blogg.

Midler fra FUG Norge skal brukes til innkjøp av labutstyr, utarbeidelse av prosedyrer, rapportering, labsikkerhet og førstehjelp.