Studenter ved uio og drissa

Møtte professor fra Mali

ARKIVMATERIALE: FUGs studentgruppe ved UiO møtte professor i farmakognosi i Mali, Drissa Diallo. Da han besøkte Oslo, hadde han nylig vært på besøk ved helsesenteret i Sido.

På grunn av en vanskelig sikkerhetssituasjon og kommunikasjonsproblemer, har det vært lite informasjon om hvordan det står til med helsesentrene i Mali.

Det er mange maliske studenter som engasjerer seg for helsesentrene på landsbygda, og Diallo kunne melde at ting fungerer godt. Men det er stadig behov for en diagnostisk lab i Sido. Pengene som ble samlet inn i aksjonen Løp-for-lab står klar for bruk, men UD har på grunn av urolighetene frarådet nordmenn å reise til Mali.

Studentene ved UiO håper at sikkerhetssituasjonen i Mali skal bedre seg etter valget i juli, og at det vil bli mulig med utreise i løpet av 2013. Helsesenteret i Sido vil da bli utstyrt med det de trenger for å diagnostisere malaria, og et nytt mikroskop.

Drissa Diallo, som tok sin doktorgrad i farmasi ved Universitetet i Lausanne i samarbeid med Universitetet i Oslo, er en viktig bidragsyter for prosjektet Pharma Aide Mali-Norvège. Han har kontakt med studentgruppen i Mali og bidrar som ressursperson.

0
Feed

Skriv en kommentar